Shankaracharya templom es a katonai bäzis

 

A közeli kis hegy tetejen magaslo kö, piramis szeru epitmeny. Hindu templom. Meg is kerestük, potom 7 kilometer szerpentin, vagy negykezläb mäszäs hegymenetnek, amit nem ajänlok, mert fent is lent is katonäk vannak. Mi is ugy gondoltuk, a fö uton fel, majd a mäsik felen a hegynek majd le, hät ez nem ilyen egyszerü. Az ut elejen sorompo, fegyveres katonäkkal, utänna meg räcsozott buszok, jobban lezärt räcsozott ablaku autok, dzsippek, pihenö fegyveres katonäk, majd egy kellemes hangulatu oräs seta fel a szerpentinen. Közben le lehet terni egy helyen egy mäsik kis eldugott szentely fele. Az ut közben több helyen kis parkok vannak kialakitva padokkal, jo kilätässal. Rendezett, folyamatosan takaritott, bär igy is sok helyen friss kövek az uton, vagy megcsuszott hegyoldalak a fel uton. A hegy tetejen pedig több pontos katonai felügyelet, ezernyi täbla, se kamera se telefon nem hasznälhato. Sorompo, eles, kiällo, szuro resszel ellätott utelzäro valamik. Bodek, kisebb muanyag szekek, värakozo emberek. Majd egy hely ahol ket fele terelnek, a länyoknak motozo szoba, es felvilägositanak minket mindent ami technika lent kell hagyni, oldjuk meg valahogy, a templom környeken nem lehet fotozni. Egyreszt mert szent hely mäsreszt meg ra lehet latni egy kisebb katonai reszre. Ez a falubol is latvanyos, mert akkora adotornya van…a szerencsenk volt, hogy utközben belefutottunk egy mäsik nemet fiuba, aki egymaga gyalogolt fel, igy elöször mi maradtunk lent az ö cuccaival, majd ö a mienkkel.

A templomhoz kökapu haranggal, es egy jo hosszu lepcso vezetett fel. A mäsodik fenti kapunal egy itteni mondta belepesnel kongassuk meg. Utäna kis katonai bode örrel, majd felig lekeritett katonai bodek, a masik felen pedig a ,,köpiramis,,. Itt levehettük a cipönket, mindenki megbämult minket, kis keskeny lepcsö, meg egy kökapu, több haranggal. Egy kis kiläto placc amin körbe lehetett menni, sajnos nagyon päräs volt az idö igy a szembe levö nagy hegyek nem lätszodtak, csak a vär es a väros nagysäga, az Indus, meg a tavunk. Innen meg egy meg keskenyebb pär lepcsö es fent vagy egy pici szobäban, kis bejärattal, meg több haranggal, bent egy nagy vmi (ezt nem tudom mi volt, nem mentem be teljesen, mert voltak bent helyiek es egy jogi szerü szerzet) szoval valami nagy väza alaku dolog virägokkal, meg a jogi.

Lefele jövet lättunk mär egy nagyobb gyikot, es belefutottunk egy kb 9 eves gyerekcsoportba, akik körülvettek minket es megrohamoztak a kerdeseikkel, hogy hivnak? Amint megmondtam mind egyszerre mondta nekem a nevet, kezet fogtak, többször is.

A visszaut kellemes delutäni seta volt, lefele jövet megneztük a mäsik kis szentelyt is, nem volt hasznälatban, viszont misztikus volt nagyon. Szallagok logtak egy keskeny fas, bokros ösvenyen, tabla a helyröl minek a milye (majd megkeresem mert nem fotoztam le, es en nem birom ezeket fejben megjegyezni). A cipöt itt is le kellett venni, kartonokon lepkedsz majd egy szepen kikövezett lepcsö es bejärati resz, több helyen valami letakarva szep szines irott kendökkel es ez az ezernyi szallag. Ezutän lejöttünk, többen megälltak fotozkodni velünk. Ettünk egyet meg közösen majd iräny haza.

Csak potom 5-6 ora volt, igaz nappal melegben, de ez is lefärasztott. Egesz nap kisse nyomott most a levegö. A kikötönknel lett egy kedvenc boltunk, ott veszünk vizet pluszba, vagy epp egy keves edesseget a napra. Egy idösebb muszlim vezeti es szeret beszelni, le lehet melle ülni mig kiszolgälnak, mig kiszämolja papiron mit veszel. Kellemes hangulatu mikor kevesebb a väsärlo, epp hazafele mesz, betersz, leülsz kicsit a vilägrol beszelgetni.

Ez volt az elsö aktivabb, turäs napunk csütörtökön, este en sajnos valamit errontottam a sorrendben, kaja elött meleg sör, mert nincs hütönk. Igy nekem az este horror volt, hänyäs hasmenes. Talän az elso este is volt mikor megörültem, hogy kisse nyersebb vacsink van, ami aztan ki is jött. Igy penteken egesz nap aludtam, pihentem, majd lassan egy keves keksz, tea. Este a balkonon üldögeles. Zöldseg es rizs vacsira, erögyüjtes, hogy szombaton elmenjünk valamerre, mivel utänna hosszabb esöt josolnak.