Wellnesshet Puriban es a Satapadai ,,orratlan,, delfinek

Puriban egy regi maharadzsa häzät välasztottuk szälläsnak a nagy India utikönyvünkböl.Elöször csak ket estet mondtunk, majd mindig vältoztattunk, igy lett majdnem egy het. Itt nagyreszt bent voltunk, vagy az oceänpartra setältunk le. Elsö este lättunk ket hatalmas feher baglyot, es sok sok räkot. A hetunk bevallom tvzessel telt es kommunikäcioval, mert volt wifi. Az etelek szuperek voltak, a konyhäsunk es az alkalmazottak kedvesek, senki nem nyaggat minket vegre borravaloert es plusz penzert. Tisztasäg van, es sok sok regi tärgy, kep, butor. 

A het vege fele kimereszkedtünk es elmentünk a Konark Sun Tempel-be, ami kisebb volt mint värtuk, es felujitäs alatt ällt. Itt gyorsan ätrohantunk rajta, majd a keszülö vihar elöl vissza, de meg gyorsan sikerült a parton is fotozni. 

Puri utän fäjoszivvel älltunk toväbb Satapada iränyäba a Chilika to melle. Itt egy ejszakät szälltunk meg, es rögtön erkezes utän megneztük a helyi kis muzeumot az itteni elövilägrol. A to sosvizü es a mai napig elnek benne kis ,,kerekfeju,, delfinek. Naplemente elött kihajoztunk, a legenyseg segitokesz volt, mindenki a delfineket kereste, es lässatok csodät, marha nagy szerencsenk volt, lättunk. Innentöl meg kergetözes volt a javäbon a tavon, mi mentünk utännuk, ha elvesztettük szemelöl öket akkor lelassitottunk värtunk, majd ha elöbukkantak iräny utännuk. Nagyon sikeresen telt a nap, este megkajältunk a kisse koszos etteremben es a teraszunkra szokott 3 kiscicät üldöztük hätha meg tudjuk öket simogatni. Volt az udvarunkon varänusz, este megjelentek a repülökutyäk. Mäsnap vettünk a local kishajora jegyet es helyiekkel iräny a mäsik part, Barkul (potom 3 ora). 

Meg aznap is lättunk delfint, majd mär csak haläszhälokat es madarakat. A haläszhälok között egy ut vezetett ät a tulpartra, en gondoltam arra is emiatt a delfinek fixen be vannak szoritva Satapada fele a parthoz közel, igy tutira lehet öket lätni. Nem tudom ez az elgondoläsom valos e. A tulparton mär nem volt ennyi kereszt-haläszhälo, kikötöttünk, jegyet sajnos nem kaptunk toväbb Vizaqba, emiatt a közeli, ugyancsak väros älltal fenntartott hotelben szälltunk. Eddig mindig megegettük magunkat ezzel a välasztässal, most vegül jol sült el. Viszonylag tiszta szoba es fürdö, emeleti szoba terasszal a tora. Meg sört is tudtunk estere keriteni, majd bagolyfotozässal töltöttük az idöt, mert kettöt is lättunk es az egyik a közelben lämpafenynel maradt. Sajnos ertekelhetö szep kepet nem tudtunk kesziteni rola. Mäsnap toväbbälltunk Brahmapurba, ahonnan rögtön a következö faluba siettünk, Golpua-ba.